Αλφαριθμητική αναζήτηση

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ανίκητος

Invictus


Invictus © 2009 Warner Bros. Entertainment Inc. and Spyglass Entertainment Funding, LLC. Package Design & Supplementary Material Compilation © 2010 Warner Bros. Entertainment Inc. Distributed by Warner Home Video. All rights reserved.
Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Παραγωγή: Κλιντ Ίστγουντ
Έτος: 2009
Διάρκεια: 129'
Κατηγορία: Κοινωνική Περιπέτεια

Μια ταινία του Κλιντ Ίστγουντ

Φυλακίστηκε για 20 χρόνια εξαιτίας των ηρωικών αγώνων του ενάντια στο καθεστώς του Aπαρτχάιντ. Τι κάνει λοιπόν ο Νέλσον Μαντέλα όταν απελευθερώνεται και εκλέγεται Πρόεδρος της Νοτίου Αμερικής; Αρνείται την εκδίκηση, συγχωρεί τους αντιπάλους του και βρίσκει την ελπίδα για εθνική ενότητα σε ένα απρόσμενο μέρος: ένα γήπεδο ράγκμπι.

Ο Κλιντ Ίστγουντ (επιλογή του National Board of Reviews 2009 ως Καλύτερος Σκηνοθέτης) σκηνοθετεί δυναμικά μια εκπληκτική ταινία για μια ομάδα ράγκμπι και έναν άνθρωπο γεμάτο μεγαλείο ψυχής. Με μια ερμηνεία που του έδωσε το βραβείο Καλύτερου Ηθοποιού NRB και μια υποψηφιότητα για Oscar®, ο Μόργκαν Φρήμαν υποδύεται τον Νέλσον Μαντέλα που ζητάει από τον αρχηγό της ομάδας ράγκμπι της Νοτίου Αμερικής και την ομάδα του να καταφέρουν το αδύνατο: να κερδίσουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Μια ομάδα, μια χώρα.

Η παγκόσμια γλώσσα του αθλητισμού δεν έχει προκαλέσει ποτέ περισσότερη συγκίνηση όπως στην ταινία ΑΝΙΚΗΤΟΣ του Κλιντ Ίστγουντ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009


    2 ΥΠΟΨHΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ OSCAR® 2010
  • A' Ανδρικού Ρόλου (Μόργκαν Φρήμαν)
  • Β' Ανδρικού Ρόλου (Ματ Ντέιμον)

    3 ΥΠΟΨHΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΣΦΑΙΡΑ 2010
  • Σκηνοθεσίας (Κλιντ Ίστγουντ)
  • A' Ανδρικού Ρόλου (Μόργκαν Φρήμαν)
  • Β' Ανδρικού Ρόλου (Ματ Ντέιμον)