Αλφαριθμητική αναζήτηση

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Βόρειοι Και Νότιοι Μέρος 1o, Box Set (3 Δίσκοι)

North And South-Book 1 (3 Discs)

North and South © 1985, Package Design and Supplementary Material Compilation © 2004 Warner Bros. Entertainment Inc.
Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Χέφρον
Σενάριο: Πωλ Έντουαρντς
Έτος: 1
Διάρκεια: 543'
Κατηγορία: Δράμα

Ένας ισχυρός δεσμός φιλίας μεταξύ δύο αντρών, βάλλεται από αντικρουόμενα πολιτικά συμφέροντα και δοκιμάζει τις σχέσεις των κατοίκων Βορρά και Νότου πριν από τον Αμερικάνικο Εμφύλιο Πόλεμο.

Ο ένας είναι από βιομηχανική οικογένεια του Βορρά , ο άλλος από μια αγροτική οικογένεια του Νότου. Είναι απόφοιτοι του Γουέστ Ποϊντ και χάρη στην τόλμη και την πίστη τους στην πατρίδα κατάφεραν να επιβιώσουν μέσα από τον Μεξικανό – Αμερικανικό πόλεμο. Οι Δεσμοί όμως της φιλίας τους, θα δοκιμαστούν. Τα ζητήματα μεταξύ  Βορρά και Νότου είναι ικανά να διαλύσουν και τη πιο ισχυρή φιλία.
 Το επιτυχημένο βιβλίο του Τζον Τζέικ που εξιστορεί τη περίοδο πριν τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο, μεταφέρεται στην οθόνη σε μια εξαιρετική μίνι-σειρά από τον βραβευμένο παραγωγό Ντέιβιντ Λ. Γουόλπερ. Συνολικά, 140 ηθοποιοί, πλούσιο πρόσθετο υλικό, 100 εργάτες παραγωγής, 8.700 κουστούμια και 15.000 σετ διακόσμησης καθώς και χειρονακτική εργασία συνετέλεσαν στην δημιουργία της συλλογής αυτής. Μετά από πέντε μήνες γυρίσματα σε πέντε διαφορετικές πολιτείες το συναρπαστικό αυτό δράμα ήρθε στη ζωή.

  • Βραβείο Emmy® 1984, 6 Υποψηφιότητες
  • 2 Υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (1986)